Egy finom aprósüteménnyel szeretnék kedveskedni az ide látogatóknak az ünnepek alkalmával, egy keksszel, amivel nem kell sokat pepecselni, mégis nagyon finom, omlós a ganodermás kávétól
pedig igazán különleges.
Ezzel a recepttel kívánok mindenkinek Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet!
Hozzávalók:
15
dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10
dkg vaj
1
tojás sárgája
5
dkg eritriol porrá őrölve
csipet
só
¼
mokkáskanál fahéj
½
dl habtejszín
2
g instant ganodermás kávé (Linghzi Black Coffee)
a
kekszek tetejére:
1
tojás fehérje
1
ek. barna nádcukor
¼
mokkáskanál instant kávé
A tejszínt melegítsük
fel egy kisebb edényben és oldjuk fel benne a kávét. A puha vajat keverjük
habosra a porrá őrölt eritriollal és egy csipet sóval. A keverékhez adjuk hozzá
a tojás sárgáját, a kávés tejszínt, a fahéjat és a lisztet, majd az egészet
gyúrjuk össze. A tésztát folpackba csomagolva pihentessük 30 percet a hűtőben,
azután lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságúra és
szaggassunk belőle csillag alakú formákat. A kekszeket rakosgassuk sütőpapírral
fedett lemezre, a tetejüket kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és szórjuk
meg a kávés nádcukorral. 160 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-20 percig
süssük. A kekszek a sütőből kivéve még puhák, de pár perc alatt
megszilárdulnak, utána rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Ha tetszett a recept, nézz szét ezen az oldalamon is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése