Ganodermás kávés keksz

 

Egy finom aprósüteménnyel szeretnék kedveskedni az ide látogatóknak az ünnepek alkalmával, egy keksszel, amivel nem kell sokat pepecselni, mégis nagyon finom, omlós a ganodermás kávétól pedig igazán különleges. 
Ezzel a recepttel kívánok mindenkinek Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet!

Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
5 dkg eritriol porrá őrölve
csipet só
¼ mokkáskanál fahéj
½ dl habtejszín
2 g instant ganodermás kávé (Linghzi Black Coffee)

a kekszek tetejére:
1 tojás fehérje
1 ek. barna nádcukor
¼ mokkáskanál instant kávé

A tejszínt melegítsük fel egy kisebb edényben és oldjuk fel benne a kávét. A puha vajat keverjük habosra a porrá őrölt eritriollal és egy csipet sóval. A keverékhez adjuk hozzá a tojás sárgáját, a kávés tejszínt, a fahéjat és a lisztet, majd az egészet gyúrjuk össze. A tésztát folpackba csomagolva pihentessük 30 percet a hűtőben, azután lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságúra és szaggassunk belőle csillag alakú formákat. A kekszeket rakosgassuk sütőpapírral fedett lemezre, a tetejüket kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és szórjuk meg a kávés nádcukorral. 160 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 15-20 percig süssük. A kekszek a sütőből kivéve még puhák, de pár perc alatt megszilárdulnak, utána rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni őket.



Ha tetszett a recept, nézz szét ezen az oldalamon is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése