MycoVeggie

Most a termékkínálatban szereplő MycoVeggie porról és annak összetevőiről osztok meg veletek hasznos információkat: 

A MycoVeggie EU por egy egyedülálló keverék, mely gondosan válogatott gyógynövények, gombák, zöldségek, gyümölcsök, valamint kínai zöld tea és spirulina keveréke. Alacsony zsírtartalmú, koleszterin-mentes, vízoldható és nem vízoldható rostokban gazdag. Fő hatóanyaga a bolhafű vagy nyálkás útifű magjának (Psyllii semen) őrleménye. Hozzáadott cukrot, tartósítószert, színezéket, adalékanyagot nem tartalmaz. Útifűmag tartalma miatt fogyasztása hozzájárulhat a belek gyengéd tisztításához. Letisztítja a bélbolyhokat és erősíti az emésztőrendszert illetve az immunrendszert a benne található gyógynövények és gyógygombák segítségével! 
Fogyókúra idején étkezések helyett is fogyasztható.

Sokan vannak olyanok, akik évekig fogyasztják a cukros, mesterségesen finomított és adalékanyagokban bővelkedő élelmiszereket, amik a szervezet elsavasodásához, elhízáshoz, különféle emésztő- és érrendszeri megbetegedésekhez vezetnek. Aztán persze ezektől a súlyos következményektől a lehető leggyorsabban szeretnének megszabadulni, csak akkor már nem annyira egyszerű.
Ételeink többsége rendkívül szegény rostokban, viszont bővelkedik szénhidrátban, zsírokban és fehérjében. Ezeknek a megemésztése nagy mennyiségű bomlásterméket képez, melynek nagy része lerakódik a bélcsatornában. Megkeményedett állapotában ezt bélkőnek nevezik. Ez megakadályozza a fontos tápanyagok felszívódását, ellenben kedvező az élősködők elszaporodásának. A bomlástermékek másik része, amely átjut a bélfalon keresztül a vérbe, elsavasítja szervezetünket és számos betegség okozójává válik. Egy idő után testünk nem képes semlegesíteni ezeket a savakat, sókat képez belőlük és a zsírszövetbe raktározza el azokat. Ez az elhízás egyik legfőbb oka! 
Ezt a bélkő- és zsírképződési folyamatot képes megakadályozni az útifű mag kúraszerű használata. A rostok segítik kipucolni a lerakódásokat és hozzásegítenek az optimális emésztéshez. 

A MycoVeggie összetevői:
- nyálkás útifű (Plantago psyllium) mag, 
- zeller (Apium graveolens) mag,
- kislevelű eperfa (Morus microphylla) levél,
- páfrányfenyő (Ginkgo biloba) levél,
- gyömbér (Zingiber officinale) gyökértörzs,
- indiai citromfű (Cymbopogon citratus),
- shii-take gomba (Lentinula edodes),
- csoportos álpereszke (Lyophyllum decastes),
- májusi pereszke (Calocybe gambosa),
- kínai süngomba (Hericium erinaceus),
- nyári laskagomba (Pleurotus pulmonarius),
- kukorica (Zea mays),
- lime (Citrus aurantifolia),
- narancs (Citrus sinensis),
- Spirulina platensis,
- kínai tea (Camellia sinensis) levél,
- mandarin héj (Pericarpium Citri reticulatae),
- fahéj (Cinnamomum zeylanicum) kéreg,
- csillagánizs (Illicium verum) termés,
- szegfűszeg (Eugenia caryophyllus) virág

Az összetevők közül a legfontosabb a nyálkás útifű vagy bolhafű, a zeller mag valamint a páfrányfenyő levele. 

Nyálkás útifű vagy bolhafű (Plantago psyllium)
Az útifűfélék termését (magját) évszázadok óta használják mind az indiai gyógyászatban (Ayurveda), mind a hagyományos kínai gyógyászatban. Főként hasmenés, aranyér, székrekedés, vizelési problémák és az emberek életkörülményeinek javulása során megjelenő magas vérnyomás kezelésére ajánlják. Az európai népi gyógyászatban a XVI. század környékén jelent meg a bolhafű használata. 
Folyadék hatására megduzzad. A maghéj rostjai megkötik a gyomorban lévő vizet, viszkózus nyákos gélt képeznek és növelik a béltartalom térfogatát, ami ezáltal könnyebben ürül ki. Az útifű amellett, hogy hasznos segítséget jelent székrekedés esetén, további előnyökkel is bír: alkalmazása szerepet játszhat a magas koleszterin szint csökkentésében, ezáltal pedig a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Étvágycsökkentő hatása miatt, pedig kiváló fogyókúrázók számára, segíti az optimális vércukorszint elérését azáltal, hogy lelassítja a cukor felszívódását. 

Zeller (Apium graveolens) mag
Egyszerre gyógy- és fűszernövény. Az egész világon három fajtája terjedt el. Hazánkban a gumós változatot termesztik. Rendkívül erős jellegzetes illata és íze miatt, igen kedvelt fűszer. 
Gyógyászati célú felhasználása elsősorban vizelethajtó tulajdonsága miatt jelentős. Mind magja, mind pedig a növény többi része rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. Ezen kívül alkalmazzák reuma elleni szerként, vérnyomáscsökkentőként, sőt idegnyugtatóként és a gyomorégés enyhítésére is.
Bár C-vitamin tartalma más növényekéhez képest csak átlagosnak mondható, de kalciumot, nátriumot és foszfort bőségesen tartalmaz. Fogyasztása hozzájárul a vér savtalanításához és egyensúlyba hozza a vér sav-lúg tartalmát is. Levélnyelében B1-, B2-vitamint, kevés C-vitamint és sok ásványi sót - kálium, kalcium - találunk. 
A hagyományos indiai gyógyászatban (ayurveda) a zeller termését vizelethajtónak, valamint megfázásra, influenzára, emésztési zavarok megszüntetésére, ízületi gyulladásra, továbbá a máj és lép betegségeinek kezelésére használták.
A mai tudományos szakirodalomban a zellermagnak vizelethajtó, simaizom görcsoldó, nyugtató, antibakteriális gyógyhatásokat tulajdonítanak.

Páfrányfenyő (Ginkgo biloba) levél
A páfrányfenyő a Föld egyik legősibb növénye. Mint gyógynövényt a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáért vásárolják, s az öregséggel kapcsolatos emlékezetvesztés megelőzésében is segíthet. A páfrányfenyő készítményeket e fa leveleinek kivonatából késztik. 
A páfrányfenyő jó hatással van a vérkeringésre és a központi idegrendszerre egyaránt. Fokozza a verőerek rugalmasságát, ily módon javítva az agy és a végtagok vérellátását. Az aszpirinhez hasonló hatása gátolja a vérrögképződés veszélyét. 
Mivel a biloba javítja az agy vér- és ezzel együtt oxigénellátását is, ezért azoknak az öregedő embereknek, akiknek az agyi verőerei érelmeszesedés miatt beszűkültek, különösen nagy jelentőségű lehet ez a gyógynövény. Az agy csökkent vérellátása több-kevesebb szerepet játszik az Alzheimer-kór, az emlékezetvesztés, a szorongás, a fejfájás, a depresszió, a zavartság, a fülcsengés és a szédülés kialakulásában. A biloba mindezeket a problémákat enyhítheti. 
A páfrányfenyő a végtag erek vérellátását is javíthatja, ezért alkalmas lehet például az időszakos sántítás, vagyis a láb verőereinek szűkülete okozta fájdalom, az izomgörcs vagy izomgyengeség leküzdésére is. 
Továbbá a Ginkgo biloba kivonat ugyanakkor hatásos antioxidáns is, mely a sejteket védi a roncsolódás ellen. Így szolgálja az egészség megtartását, napi teherbíró-képességet és a jó közérzetet.
A hagyományos kínai gyógyászatban asztma, magas vérnyomás (hipertónia), fülzúgás, szív koszorúér elmeszesedés (angina pectoris) esetén alkalmazzák. 


Adagolás:

A doboz tartalma: 400 g (por formában) 
A termék dobozában adagolókanál található.

Adagolás: 1 kanál per nap, egy pohár meleg vagy hideg vízben elkeverve.
(mellékelt adagolókanál = 5 g)

Ez azt jelenti, hogy a doboz tartalma 80 napra elegendő! 

Figyelmeztetések:

A DXN MYcoVeggie EU por 23,26% nyálkás útifűmagot tartalmaz. Az útifűfélékre allergiások a termék fogyasztását kerüljék! 
A zellermag használata vesegyulladásban szenvedők esetében ellenjavallt. 
A termék 8,14% Ginkgo-levelet tartalmaz. Szedése során ritkán, átmeneti jelleggel enyhe gyomorpanaszok, fejfájás vagy allergiás reakciók előfordulhatnak. Acetil-szalicilsavat és véralvadásgátlókat rendszeresen szedők esetében a Ginkgo-tartalmú termékek használata megfontolandó.
A megfelelő hatás érdekében a mellékelt adagolókanállal kimért port bő vízzel vegye be! 
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! 
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
Gyermekek elől elzárva tartandó! 

A termék megvásárolható a Webáruházunkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése