Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy hogyan tudnám a ganodermás termékeinket felhasználni , belerakni különböző ételekbe, desszertekbe. Mivel a kíváncsiság nem hagyott nyugodni, elhatároztam, hogy a tettek mezejére lépek és kipróbálom mibe tudom felhasználni a termékeket. Elsőként a triple chokolate cookie-ra esett a választásom, és hát a végeredmény isteni finom lett és nem csak szerintem :) Legalábbis abból gondolom így, mert vendégségbe mentünk (és akkor már vittem ezekből a kekszekből is) és igen gyorsan elfogyott miközben volt többféle süti is. Még szerencse, hogy néhányat hagytam itthon belőle, aminek a férjem rendkívül örült másnap.
Tehát a cocozhis, ganodermás kávés keksz sikerén felbuzdulva, az a tervem, hogy több hasonló kísérletet is véghezviszek még, amit ha nem bánjátok itt közzé is fogok tenni, hátha valaki kedvet kap az elkészítéséhez.
És akkor jöjjön a nagyon finom nagyon csokis keksz cocozhival és ganodermás kávéval:
Hozzávalók: (2,5
dl-es bögrével számolva)
1 bögre liszt
1 csomag Cocozhi
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 tk.
szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg vaj
½ bögre barna cukor
¼ bögre
kristálycukor
1 tojás
1 kk. vanília aroma
2 tk. Lingzhi Black Coffee
1 tábla étcsokoládé
1 tábla
fehércsokoládé
A puha vajat
habosra verjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát, a 2
ek. meleg vízben feloldott ganodermás kávét és összekeverjük. Egy külön tálba szitáljuk a
lisztet és a kakaóport. Hozzáadjuk a cocozhit, a szódabikarbónát és a sót, majd a tojásos
masszával jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk az apró darabokra
vágott csokoládékat.
Sütőpapíros lemezre
evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából (nem kell lelapogatni a halmokat) úgy,
hogy bőven hagyunk köztük helyet (kb. 4 cm-t) mert szétterülnek sülés közben és
180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A sütőből kivéve
hagyjuk a sütőlemezen a kekszeket, mert forrón még nagyon puhák és szétesnének.
Pár perc elteltével át lehet rakosgatni őket egy rácsra, hogy teljesen
kihűljenek.
Ha kihűltek tegyük fémdobozba a kekszeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése